Комеморација Власти Велисављевићу: Одлазак ведрог човека

БЕОГРАД: Породица, пријатељи, колеге и поштоваоци опростили су се од Властимира Власте Велисављевића на комеморацији одржаној у част недавно преминулог глумца у Југословенском драмском позоришту.
v
Фото: Youtube Printscreen

Велисављевић је преминуо 24. марта од последица инфекције вирусом ковид 19, а последњи пут је стао на сцену ЈДП-а 12. фебруара када је одиграо Молијеровог "Уображеног болесника" у режији Јагоша Марковића.

Тамара Вучковић, директорка ЈДП, присетила се последњег сусрета са Велисављевићем.

"Дошао је на комеморацију Ивану Бекјареву. Тада ми је рекао да би волео да његова комеморација буде весела. Прекинула сам тада разговор са Властом, јер нисам могла да замислим да нема човека који је био омиљени колега свима. Својим оптимизмом и осмехом уносио је у позориште посебну радост", казала је Вучковић.

Глумица Бранка Петрић се присетила заједничких наступа у представи "Буба у уху".

"Сви смо уживали у тој представи. Жао ми је што што "Буба у уху" није ушла у Гинисову књигу рекорда", казала је Петрић и додала да је Власта у свом стилу на сопствену сахрану послао дивно пролећно сунце.

Глумац Војин Ћетковић је говорио како је Велисављевић умео да се шали на свој рачун.

"Када смо ишли на гостовања седео је иза возача и на зафрканцију колега додао би по неку на свој рачун. Био је добар човек и добар глумац што је ретка комбинација. Са групом својих млађих колега желели смо да му доделимо награду "Добар човек". За нас ће увек остати баш то: Добар човек који је помагао млађим глумцима", казао је Ћетковић.

Драган Мићановић се присећао представа у којима је играо заједно са Велисављевићем.

"Када би стигли на крају представе до поклона пред публиком, позориште се претварало у стадион. Овације сваки пут за Власту. Сваке вечери се то понављало. Велика је радост била дружити се са њим. Власта је обожавао да игра са нама и да се игра са нама. Имао је дечију раздраганост и шеретски смех", казао је Мићановић.

Воја Брајовић је испричао да га је Велисављевић научио како да држи дистанцу од патетике.

"Срце му је било попут врата у салуну у вестернима. Имао је Власта срце за све. Свако је могао да уђе у Властино срце", казао је Брајовић.

Видео порукама окупљенима у Југословенском драмском позоришту обратили су се Здравко Шотра, Милан Гутовић и Драгољуб Мићуновић евоцирајући дружења са Велисављевићем по некадашњој Југославији.

Власта Велисављевић је у ЈДП дошао на позив Бојана Ступице, а прву улогу је остварио у представи "Кад су цветале тикве".

Од 1971. до 2014. године играо је у најдуговечнијој представи, Фејдоовој "Буби у уху" у режији Љубише Ристића, која је имала више од 1600 извођења.

Био је омиљен међу колегама и сарађивао је са најзачајнијим позоришним редитељима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести