Конкурс за најбоље путописе о дестинацији у Србији и Египту

БЕОГРАД: Фондација "Биљана Боснић Огњеновић" објавила је конкурс за новинарску награду за најбоље написан путопис о дестинацији у Србији.
t
Фото: pixabay.com

Награда се састоји од новчаног износа од 100.000 динара и плакете, а право да конкурушу имају студенти новинарства и новинари од 20 до 34 године.

У сарадњи са Амбасадом Египта, додељују се још две специјалне новинарске награде "Биљана Боснић Огњеновић“, за најбоље написане путописе о Египту.

Радни наслов путописа је "Египат у очима Србије“.

Прва специјална награда се састоји од плакете и путовања у Египат на седам дана, у периоду од августа до новембра 2020. године, а право да конкуришу имају студенити новинарства и новинари.

Друга специјална награда је, такође, плакета и путовање у Египат на седам дана, у периоду од августа до новембра 2020. године, а право да конкуришу имају студенти од 17 до 23 године, свих универзитета у Србији.

Сви награђени радови ће бити објављени у часопису "Туристички свет“, али радови који конкуришу не смеју бити већ објављивани нити награђивани, наведено је на сајту Фондације.

Пријаве на конкурс, путописе са три до четири фотографије, потребно је послати на мајл адресу: konkurs@bbofondacija.com, до 21. јуна.

Пријаве ће бити шифроване и тако достављане стручном жирију.

Најбољи радови ће бити проглашени 15. јула, а свечано уручење награда ће бити одржано 21. јула у резиденцији амбасадора Египта.
 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести