Конкурс за промоцију културе у дигиталном формату

БЕОГРАД: Министарство културе и информисања у циљу промоције српске културе и уметности у иностранству расписало је нови Конкурс за суфинансирање пројеката за промовисање културе и уметности Републике Србије у иностранству, али у дигиталном формату.
Ministarstvo kulture i informisanja Foto: Ministarstvo kulture i informisanja
Фото: Министарство културе и информисања Фото: Министарство културе и информисања

Дигитални формат ће омогућити да култура и уметности из Србије буде доступна грађанима у најудаљенијим земљама света.

Приоритете приликом одабира, како је саопштено из Министарства, имаће они пројекти који за предмет бирају културну баштину Србије уписану на Унескову Листу светске културне и природне баштине, угрожену баштину на територији Косова и Метохије, културна добра Србије, културно-историјске целине и пределе, нематеријално културно наслеђе, знамените личности Србије.

Такође, приоритет ће имати и пројекти који се уклапају у дух новог времена, а чији су предмет нови медији и дигитална уметност, стрип, цртеж и илустрација, дизајн и архитектура, фотографија и анимација.Права учешћа, критеријуми и потребна документација, као и формулар за конкурс налазе се на сајту Министарства културе и информисања.Рок за предају пројеката је петак 25. октобар.

Стручна конкурсна комисија након увида у пристигле предлоге направиће ужи избор и, уколико се укаже потреба, кандидате позвати да у форми презентације представе свој рад.Имена одабраних, као и коначни резултати, биће објављени на сајту Министарства културе и информисања.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести