„Мачке“ у новосадској „Шок задрузи“

Новосадска група уметника из „Шок задруге“, наставља низ необичних акција у сврху промоције савремене уметности ангажоване и на ширем плану. Најновија ће бити одржана у суботу, 29. фебруара, од 15 до 18 сати, кроз четврто издање изложбе „Мачке“ (Све је пошло наопачке).
w
Фото: pixabay.com, ilustracija

„Како смо 1. јануара 2020. године ушли у преступну годину, ред је да посебни 29. фебруар посветимо нашим крзненим пријатељима, мачкама, кроз четврто издање изложбе Мачке (све је пошло наопачке). Познато је да је фебруар месец када најчешће сведочимо авантурама комшијских мачијих банди, када своје маце у стану или кући покушавамо да на разне начине анимирамо и обуздамо, када се завијају и лижу ране, или ишчекују нови мачићи.“, наводи се у уводу у изложбу/ акцију „Шок задруге“. „Овим поводом тим Шок задруге организује једнодневни догађај где ћете имати прилику да у нашој Централној галерији видите радове неколико истакнутих аутора инспирисаних управо мачкама. Међутим, својим доласком такође можете помоћи нашим шареноликим другарима тако што сте позвани да донирате храну за маце, а како је у питању посебан датум, оне су већале и донеле одлуку да ће куцама прогледати кроз прсте, те је храна за њих такође добродошла. За сваку донацију добијате могућност да на поклон одаберете неки од многих дигиталних принтова уметничких дела са мотивима мачака, а сва скупљена храна директно иде нашим другарима из Удружења за заштиту животиња Нови Сад-СПАНС, односно мацама и куцама за које се они брину.“

Изложбу/ акцију у 15.00 часова отварају Анђелка Ђоројевић, волонтерка Удружења за заштиту животиња Нови Сад-СПАНС, и Немања Миленковић, уредник програма „Шок задруге“.  

И. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести