Манифестација Двоструко свитање на Лепенском виру 20. јуна

ЛЕПЕНСКИ ВИР: "Двоструко свитање на Лепенском виру" је културна манифестација у организацији националне платформе Србија ствара и Управљача Туристичког простора Лепенски Вир д.о.о, која ће бити одржана у суботу, 20. јуна, на овом археолошком локалитету, а у којој учествују креативни амбасадори платформе - Лена Ковачевић, Александар Седлар, Јелена Гавриловић, најавили су националне платформе "Србија ствара".
Lena Kovacevic
Фото: Лена Ковачевић, фото: В. Величковић

Двоструко свитање које се на дугодневницу 21. јуна може доживети на Лепенском виру, природни је феномен јединствен у свету.

Сунце се тог дана два пута рађа поигравајући се, скривајући и поново рађајући, иза врха планине Трескавац, на обали Дунава.

Овај природни феномен желели смо да употпунимо културним спектаклом и пружимо посетиоцима јединствен доживљај и инспирацију. На тај начин промовишемо највише културне и уметничке вредности, али и природне и туристичке потенцијале Србије. Због духовне, културне и материјалне импозантности, овај археолошки локалитет заиста заслужује велику пажњу, поручује Ана Илић, виша саветница председнице Владе Србије за креативне индустрије и туризма, која предводи тим платформе "Србија ствара".

Публика ће од 20. сати бити у прилици да види Музичку бајку "Месечева кћи" композитора Александра Седлара у Центру за посетиоце Лепенски вир.

Наступају виолиниста Милош Петровић и оркестар Београдска седларијета.

Наратор програма је глумица Јелена Гавриловић.

Концерт наше цењене џез певачице Лене Коавчевић заказан је за 21.30 у Етно комплексу Лепенског вира.
Улаз на концерт је слободан.

За потребе одржавања ове културне манифестације локалитет Лепенски вир 20. јуна биће отворен за посетиоце 24 сата.

Након званичног дела вечери за све посетиоце извођачи су припремили изненађење и наставак дружења.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести