Међународни фестивал мултимедијалне уметности и у Новом Саду

Међународни фестивал мултимедијалне уметности - 21. ИМАФ 2019. одржава се у петак у бившем Дому омладине, Кнез Михајлова 16, у Оџацима, и у суботу и недељу у Новом Саду, у Галерији СУЛУВ, Бул. Михајла Пупина 9.
e
Фото: pixabay.com

- И ове године програм ће се одвијати на два места, у Оџацима и Новом Саду. Уметници ће наступати на више локација у Оџацима: у великој сали бившег Дома омладине, његовом дворишту и на улици. У Новом Саду, уметници ће извести своје радове у галерији СУЛУВ и на улицама Новог Сада - најављују организатори.

Овогодишњи учесници су: Андриy Хелyтовy? (Украјина), Барбара Фридман (Француска), Дагмар И. Глаусницер-Смит (Немачка), Димпле Б Схах (Индија), Ева Дабара (Израел), Сузана Пруна (Шпанија), Ниа Пушкарова (Бугарска), Сана Гобех (Иран), Винченцо Фиоре Марезе (Италија), Соња Јанков (Србија), Саша Денић-Шпена (Србија), и Ненад Богдановић (Србија). - Важно је уверење, које се негује међу учесницима многих уметничких манифестација ове врсте, тако и за предстојећи 21. Међународни фестивал мултимедијалне уметности – ИМАФ 2019 и које чини напоре вредним, да сваки извођач развија јединствен и личан приступ уметности перформанса. У дословном смислу мора бити тачно да нико није сасвим исти као било ко други. Али колико су различити показаће нам уметници који долазе из следећих земаља: Француске, Немачке, Индије, Пољске, Бугарске, Шпаније, Ирана, Украјине, Италије и Србије. Сваким новим издањем ИМАФ-а та је тврдња “довољно другачије”, вредна ишчекивања, које публици и учесницима доноси веће задовољство -  напомиње Ненад Богдановић, уредник овог фестивала, који се организује уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Србије и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

        Н. П-ј.   

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести