Мерилинка фест од 10. до 13. децембра у Новом Саду

Тринаесто издање Међународног фестивала queer филма Мерлинка биће одржано и у Новом Саду од 10. до 13. децембра. Током четири дана, у Културном центру Нови Сад биће приказано 16 остварења.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

У петак, 10. децембра, на програму ће бити ревија домаћих кратких филмова – у овој селекцији публика ће моћи да погледа краткометражне игране филмове „Анимус“ Милице Спасојевић, „Пустош“ Петра Лакића, као и кратке документарце „Куме, изгоре ти кеса“ који су режирали Исидора Гонцић и Предраг Аздејковић, и „С оне стране дуге” Милице Спасојевић. На програму фестивала је и дугометражни играни филм „Лабудова песма“ Тода Стивенса, са Удом Киром, Линдом Еванс и Џенифер Кулиџ у главним улогама. Филм је награђиван на филмским фестивалима у Монте Карлу, Њујорку, Торину, и другим градовима.

У суботу 11. децембра наставља се ревија домаћих краткометражних остварења – на програму је играни филм “Солскин” Вере Кулић и документарци “Safe Space” и “Краљица прајда” Јована Илића. Суботњи репертоар затвара играни филм “Душица” Марлија Морисона.

За недељу 12. децембар заказане су пројекције домаћих кратких играних филмова “Плашио сам се твојих ципела кад сам био мали” Балше Лековића, “Терезини синови” Станка Гагрчина и “Морам нешто да ти испричам” Андрије Митровића, као и регионална остварења – “Јечам жела” Андрије Мугоше из Црне Горе и “Све те сензације у мом трбуху” Марка Дјешке. Програм овог фестивалског дана затвара израелски играни филм “Пливач” редитеља Адама Калдерона.

Последњег дана новосадског програма Мерлинке, у понедељак 13. децембра публика ће моћи да гледа документарне филмове  “Без правих линија: Успон квир стрипа” Вивијан Клајман и “Излечени” у режији Бенета Сингера и Патрика Самона.

Улаз на све пројекције је слободан.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести