Милош Тимотијевић: Глумац никад не може да утиче на сценарио

БЕОГРАД: Све траженији глумац Милош Тимотијевић на малим и великим екранима, ових дана снима нову ТВ серију „Певачица“, у продукцији компаније Телеком Србија и куће “Филм данас”, а за Танјуг истиче да је цела екипа с којом сарађује заиста врхунска у сваком погледу.
milos timotijevic
Фото: Tanjug (Nikola Anđić)

Јунак криминалистичких серија „Беса“, „Сенке над Балканом“ или „Јужни ветар“ у новом ТВ пројекту идејних твораца Предрага Гаге Антонијевића и Наташе Дракулић (тандем стоји иза серијала “Убице мог оца”) у режији Милоша Кодема, тумачи лик естрадног композитора који младу музичку наду покушава да пробије на сам врх, а њу игра певачица Милица Павловић.

Осим њих, у серији глуме још и Наташа Нинковић, Игор Ђорђевић, Никола Ракочевић и други.

Серија је базирана на трагичној судбини Јелене Марјановић, чије убиство и даље није решено после четири године веома детаљне истраге.

На питање да ли је серија доста повезана са веома мучним догађајем из стварног живота који је годинама пунио странице насловних страна и таблоида, Тимотијевић сматра да је пројекат свакако инспирисан тим случајем, али да аутори серије имају ширу идеју како ће се прича развијати.

Сви ликови су написани под утицајем стварних људи, али, по мени, серија ће отићи далеко шире и покрити знатно већи контекст, него што нуди истинита прича, јасан је глумац, којег је шири аудиторијум заволео и као пуковника Васкета у пет сезона “Војне академије”.

Публика га је ближе упознала у последње време као инспектора Петрита Коција у споменутој серији „Беса“, где је био поштени полицајац, а онда је био и корумпиран представник закона у филму и серији „Јужни ветар“ Милоша Аврамовића.

Где се сналази боље и шта му је већи изазов, када је са праве или погрешне стране закона, добар или лош полицајац, или када добије овако нову улогу ван тог света, на шта он здушно одговара:

”Управо та промена ми је најизазовнија, да сада играм један блажи лик, композитора, који је притом веома сензитиван, а опет има и неку узбудљиву, занимљву прошлост, интригантну и контраверзну”.

Тимотијевић покушава да жанровски дефинише серију и признаје да није лако, по њему свакако је нешто невиђено на нашим просторима - мистерија, кримић, са примесама хорора, најпрецизније би било - мистериозни трилер.

Све је у самој серији слојевито, узбудљиво, а сви ликови - главни, велики, споредни, веома су добро написани, избрушени, и то ми је најзанимљивије од свега, што није само мој лик вешто осмишљен, већ су сви око мене фантастични, надахнуто прича глумац, којег публика може гледати и на позорници, чим се дигне завеса у већини позоришта - “Режим љубави” (Атеље 212), “Велики Гетсби” (Мадленианум), “Призори из брачног живота” (Биоскоп Балкан) и други наслови.

Фото: Tanjug (Nikola Anđić)

Глумац је био виђен и у адаптацији романа “Чизмаши” Драгослава Михајловића у виду ТВ серије, америчком СФ серијалу “Предстража” (Тхе Оутпост), а снажнији пробој на великом екрану свакако је постигао главном улогом у филму “Влажност” (2016) Николе Љуце.

Причало се о наставку доста хваљене серије “Беса”, која је имала премијеру прве сезоне још 2018. године, а никако да се дочека продужетак те напете трилер приче.

Тек од недавно су били наговештаји да се серија припрема за другу сезону, онда се све одложило за септембар, да би и то сада било под знаком питања.

Продукцијски је „Беса“ била комплетно спремна и спакована, али због короне и толико локација у више земаља где би се снимало, све је онда обустављено, морали су да помере датуме, и последње информације које имам је да ће свакако снимање бити следеће године, открио је глумац.

Тако Тимотијевића нећемо неко време гледати као искреног борца за правду, који је делио екран са регионалним и албанским глумцима, а исто тако неће се више враћати као веома упечатљив корумпирани полицајац Ступар у серији “Јужни ветар”.

У филму који је обележио 2018. годину и имао скоро милион гледалаца, глумчев лик је преживео, али онда ће га у самој серији 2020. стићи зла коб и настрадаће под изузетно бруталним околностима.

На питање колико му је жао што се опростио од тог анти-јунака, снажног негативца и то на тако суров начин, Тимотијевић објашњава да му ипак и није криво, иако се на неки начин сродио са таквим ликом када га тумачи неко време (филм и серија од 10 епизода).

Колико глумци могу данас утицати на развој свог карактера који тумаче све до самог разрешења, да ли смеју промене сценарио и исход, питање је које се намеће, а један од најперспективнијих глумаца објашњава и ову непознаницу.

Глумац не може да утиче на сценарио, могу само да сугеришем неке ситне промене, али те неке главне ствари нема шансе, искрен је Тимотијевић, и додаје да у тим приликама може само рећи да ли му се нешто свиђа или не, али то онда продуценти и редитељи обично не уваже.

Опет, да је мој лик преживео у „Јужном ветру“ не бих сада могао да радим серију „Певачица“, самим тим овај посао увек има своје лоше и добре стране, јеркад се затворе једна, отворе се друга врата, закључује Тимотијевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести