Много јак лого знак у Спомен-збирци Павла Бељанског

Спомен-збирка Павла Бељанског ове године обележава шездесет година од отварања музеја за јавност и педесет година постојања Меморијала уметника а нова излагачка сезона започиње сутра поставком „Много јак лого знак“, насталом у сарадњи са новосадском Школом за дизајн „Богдан Шупут“.
с
Фото: Слика Љубице Цуце Сокић и Ј.Купрески

У оквиру пројекта „Музеј младих“ ученици су се бавили истраживањем савременог дизајна на тему решења логотипа за програме музеја поводом обележавања ова два јубилеја у 2021. години. Актуелност и покретачка снага колекције подстакли су ентузијазам и стваралачку енергију нове генерације младих уметника. Инспирисани експонатима Збирке, они су откривали сопствене потенцијале и донели нову емисију креативности, чија свежина потврђује непролазне вредности уметничких дела овог јединственог легата, наводе у Спомен-збирци.

За изложбу су одабрани радови ученика трећег и четвртог разреда Школе „Богдан Шупут“, као и логотипи који ће бити коришћени као препознатљив визуал јубилеја на промотивном материјалу Спомен-збирке Павла Бељанског за 2021. годину. Изложба је током децембра приказана у Школи за дизајн „Богдан Шупут“ док су радови ученика у виду видео пројекције били доступни и у Спомен-збирци.

Поштујући епидемиолошке мере, Спомен-збирка Павла Бељанског ће бити отворена од среде до недеље од 10 до 18 часова, четвртком од 13 до 21 час, уз поштовање ограничења броја посетилаца.  

Н. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести