"Најбољи од свих могућих светова" у Галерији УЛУС-а

БЕОГРАД: Заједничка изложба Вука Вучковића и Петра Сибиновића под називом "Најбољи од свих могућих светова", отворена је вечерас у Галерији УЛУС у Београду.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Окупљање поштоваоца уметности испред галерије у центру Београда прва је слика наговештаја повратка уобичајном ритму отварња догађаја из културе у престоници.

"Придржавамо се свих препоручених мера око организације оваквих догађаја и све је у реду", казао је Тањугу Вук Вучковић један од аутора изложбе.

Поставку изложбе чине слике и скулптуре из два најновија опуса ових младих аутора. Реч је о апстрактним радовима који ће, како су истакли, одвести посетиоце на путовање кроз мистериозне пределе универзума и скривене појаве природе око нас.

"Космичке Пределе" Вук Вучковић ствара у периоду мисаоног опуштања и подсвесне игре.

Они су константан део његовог уметничког процеса и представљају експеримент употребе боја и сликарских техника.

Одсуство детаља и форме посматрача ставља у позицију да дело доживи отвореног ума и прида му значење по сопственом сензибилитету.

Серија је започета 2010. године и за сада броји висе од 60 слика различитог формата.

Тему космичког предела уметник уводи са намером да нас подсети да смо и ми део те целине, иако је често у нашој свести космос схваћен као нама непознат, далек и неприступачан простор.

Са друге стране, Петар Сибиновић истражује елементарне процесе у природи као и изглед различитих материјала под микроскопом.

У свету у коме све што постоји мора имати облик, а самим тим и значење, апстракност приказа омогућава уписивање и читање увек и изнова, а једини предуслов остаје сама виталност форме која сведочи о сочности живота и света, и магнетски привлачи сопственим обликом.

Љубитељи уметности имаће прилику да погледају изложбу "Најбољи од свих могућих светова" у Галерији УЛУС до 2. јуна.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести