Одложен и Београдски фестивал игре

БЕОГРАД: Београдски фестивал игре одложио је све представе које је требало да се одрже у марту, док се за април још увек разматра, саопштила је данас директорка фестивала Аја Јунг.
 Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung,  Foto: Tanjug/J.Pap
Фото: Директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг Фото: Танјуг/Ј.Пап  

На срећу публике, неке балетске трупе одмах су заказале нове термине, те ће Њујорк сити балет играти 7. новембра у Српском народном позоришту у Нову Саду, а већ наредног дана у Београду у Југословенском драмском позоришту.Такође, публика може да сачува своје карте и за Дрезден Франкфурт компанију Јакопа Годанија која је била заказана за отварање, јер ће она своју представу одиграти 17. септембра у Београду.

Трупа Бодy траффиц из Лос Анђелеса наступиће 20. септембра у Мадлениануму и наредног дана у Новом Саду, а компанија Ун поyо роyо из Аргентине 19. септембра у Београду, а 20. у Новом Саду.Како је објаснила Јунгова, чланови Њујорк сити балета успели су да наступе у Тел Авиву и синоћ у Будимпешти пре затварања позоришта.

Међутим, након изведене представе у распродатој, али полу празној сали, чули су вести о одлуци Доналда Трампа да затвори границе, те су одмах купили карте и вратили се кући, уместо да допутују у Србију.Према њеним речима до данас купљено је близу 280 авио карата, хиљаде ноћења у хотелима, промоција, штампа, маркетинг, позоришта где је требало да се одиграју представе, плаћене дневнице, те да су потрошили сав новац спонзора, донатора и иностраних партнера…

"Ми морамо то оправдати програмом који смо најваили, а зато сам захвална на пажњи, подршци и разумевању од стране наших партнера и спонзора попут Ерсте банке, НИСа, Реноа, Хаиникена, Несле, Хемофарм, Виса и многим другима", казала је Јунгова.Продаја карата је обустављена, али је директорка објаснила да је у плану да се сви програми одрже до краја године, да ће нови датуми бити ускоро објављени, док ће у априлу за сада остати како је у плану.

О свим новим информацијама публика ће бити благовремено обавештена, а како је Јунгова нагласила, потребно је време да се ускладе све трупе које долазе са различитих страна света.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести