Одржан Новогодишњи гала концерт Народног позоришта

БЕОГРАД: Традиционални Новогодишњи гала концерт Народног позоришта у Београду одржан је вечерас на Великој сцени овог театра, у режији Иване Драгутиновић Маричић и извођењу Оркестра, Хора Опере и Солиста Народног позоришта.
k
Фото: Tanjug

Програм концерта отворила је увертира из опере "Слепи миш" Јохана Штрауса, изведена под диригентском палицом Зорице Митев Војновић.

Репертоар су чиниле и арија Дон Ђованија "Фин ћ'хан дал вино", као и арија Керубина "Вои ће сапете" и секстет "Рицоносци ин qуесто амплешо" из Моцартових дела "Дон Ђовани" и "Фигарова женидба".

Од дела Ђакома Пучинија изведена су арија Мизете "Quando me''n vo" из опере "Боеми", арија Лаурете "O mio babbino caro" из опере "Ђани Скики", дует Манон и Витеза де Гријеа из опере "Манон Леско" и арија Калафа "Несун дорма" из опере "Турандот".

Изведена су и дела из опера Гаетана Доницетија.

Од композиција Ðузепеа Вердија изведене су арија "Еболи" из опере "Дон Карлос", дует Ециа и Атиле из опере "Атила" и квартет из "Риголета" и здравица из опере "Травијата".

Репертоар су чиниле и арија Норме из истоимене опере Винченца Белинија, арија Гремина из опере "Евгеније Оњегин" Петра Иљича Чајковског, здравица из "Кавалерије рустикане" Пјетра Маскањија, "Паклени галоп" из Офенбаховог "Орфеја у подземљу", као и арије Кармен и Ескамиља из опере "Кармен" Жоржа Бизеа.

У концерту су, поред Хора и Солиста Народног позоришта, учествовали и полазници Оперског студија "Борислав Поповић".

Поред Митев Војновић, учествовало је још пет диригента: Дејан Савић, Ђорђе Павловић, Ђорђе Станковић, Дијана Цветковић и Стефан Зекић.

Гала концерт је испраћен с великим интересовањем београдске публике.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести