Одржана едукативна трибина о неговању говорних навика

НОВИ САД: Неговање српског језика и изражавање јесте једна од најважнијих делатности на нашим просторима, које је Министарство за културу и информисање заједно с Удружењем „Изражајност“ препознало као национални пројекат, јер управо култура говора и његово унапређење веома су битни „за младе људе и њихов лингвистички развој“, рекла је синоћ у Еђшегу покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.
tribina dragana milosevic
Фото: vojvodina.gov.rs

Уочи едукатувне трибине о унапређењу културе говора, Милошевићева је истакла да је посебно важно имати на уму да се овај „Караван“ културе говора прошири и на српске заједнице изван наших граница, где наша деца више не похађају наставу на српском језику, већ га усвајају од родитеља.   

Треба  управо њима да  се представи богатство наше лексике и пренесе лепота изражавања, наводи се у саопштењу Владе АП Војводине.

Едукативну трибину организовало је Удружење за унапређење и развој културе јавног говора „Изражајност“, које окупља стручњаке из области јавног наступа, дикције, невербалне комуникације, психологије и презентовања.

Током трибине на питања о томе зашто је важно неговати културу говора, шта све спада у ту културу, на који начин она утиче на српкси језик и како исправити лоше говорне навике, говорили су комуниколог Слободан Роксандић и Радован Кнежевић, професор дикције на Факултету драмских уметности, наводи се у саопштењу.

Фото: vojvodina.gov.rs

Хуманитарни радник Арно Гујон, овом приликом је испричао, како је он као Француз достигао висок ниво изражајности на српском језику, учећи га свакодневно у протеклих шест година од када се доселио у Београд. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести