Одржана комеморација поводом смрти Сање Илића

БЕОГРАД: Комеморација поводом смрти Александра Сање Илића одржана је данас у Радио-телевизији Србији, а чувени композитор биће сахрањен сутра у кругу породице на Новом гробљу у Београду.
s
Фото: Youtube Printscreen

У кући у којој је провео више од три деценије, од њега су се опростили музички уредник на РТС Силвана Грујић, кум Ирфан Менсур, Слоба Марковић, Радош Бајић и Младен Лукић.

Након минута ћутања, о Сањи је прво говорила Силвана Грујић.

"Напуштају нас велики. Сања је отишао прерано и изненада. Створио је евровизијске хитове, писао за серије, а с Балкаником је обишао свет.Врхунац његовог стваралаштва је дело ''Константинус Магнус''. Иза њега остаје сјајна музика. Даје ми утеху помисао да је са својом Златом Петковић", рекла је Грујић.

Потресним говором све је расплакао његов кум Ирфан Менсур, који није могао да сакрије сузе.

Само пре месец дана у Нишу славили су глумчев рођендан не слутивши тада да ће то бити њихов последњи сусрет.

Радош Бајић каже да је неправда што је његов Сања отишао.

"Драги пријатељи, кад вас гледам с ''брњицама'', питам се да ли смо на губилишту и ко ће да претекне. Ирфан и ја смо претекли и победили корону, а он није. Сањи није било време за умирање. Отишао си нам из живота, али нећеш из сећања", поручио је Бајић.

Младен Лукић из групе Балканика обратио се присутнима на крају.

Сања Илић је изненада преминуо у недељу, у 70. години. Комеморацији су присуствовали његов син Андреј, рођени брат Драган Илић Илке, Неда Украден, Оливера Ковачевић и председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести