ПКВ донирала видео и аудио опрему Матици српској

НОВИ САД: Матица српска и Привредна комора Војводине потписале су Уговор о донацији, којим је ПКВ даровала обиман сет аудио и видео опреме нашој најстаријој књижевној, културној и научној институцији.
m
Фото: Dnevnik.rs

Изражавајући велику захвалност Привредној комори Војводине и њеном челном човеку Бошку Вучуревићу, председник Матице српске проф. др Драган Станић истакао је да ће захваљујући овој донацији бити значајно унапређен рад Матице.

Ми у Матици бисмо волели да не будемо само они који примају, него да то на неки начин и вратимо. Уверен сам у то да подизањем степена мисаоне и радне културе, што је део и нашег интересног простора, мислим да ћемо и у привредном смислу напредовати. И ту видимо да је велика улога Привредне коморе, а ми смо вољни да својим ресурсима помогнемо колико и кад год је то могуће, рекао је др Станић.

Председник ПКВ Бошко Вучуревић подсетио је, пак, на бројне додирне и везивне тачке две дуговеке институције, истичући, између осталог, да је Комора пре 101 годину и основана у старој згради Матице српске, а да су међу оснивачима били виђени Матичари, попут Косте Миросављевића, који ће од 1919. до 1939. водити коморски систем у Војводини, а у делу тог периода бити и потпредседник Матице.

Ни једног тренутка нисмо имали дилему када је требало донети одлуку о овој донацији, свесни значаја Матице српске. Надам се да ћемо јој тиме бар мало помоћи, јер синергија између привреде и културе од изузетног је значаја за наше друштво, поручио је Бошко Вучуревић.

М. С.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести