Повеља Капетан Миша Анастасијевић Галерији Матице српске

НОВИ САД:  У Галерији Матице српске појединцима, организацијама и компанијама уручене су повеље „Капетан Миша Анастасијевић”.
g
Фото: galerijamaticesrpske.rs

Међу деветнаест лаурета  са територије Аутономне Покрајине Војводине повеља је додељена и Галерији Матице српске за пројекте у области културе. Признање Капетан Миша Анасатасијевић је примила др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске.

Кроз своју плодну и разноврсну делатност, Галерија Матице српске од свог оснивања до данас, тежи ка развијању и богаћењу српске културе и уметности како у Новом Саду тако и на простору целе Србије. Стога још једно значајно признање попут повеље Капетан Миша Анастасијевић јесте подстицај за бољи и квалитетнији рад, поручила је Палковљевић Бугарски.

На свечаној церемонији доделе признања, о пројекту „Пут ка врху“  говорио је проф. др Радован Пејановић с универзитета у Новом Саду, док је беседу о срспком задужбинарству одржао песник Перо Зубац. Ученици музичке школе „Исидор Бајић“ за ову прилику припремили су две музичке нумере, а др Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самопураве Србије, захвалио се у име награђених.

Фото: galerijamaticesrpske.rs

Повеље Капетан Миша Анастасијевић, додељују се у оквиру пројекта „Пут ка врху“ који заједнички спроводе Агенција „Медиа инвент” из Новог Сада, Новосадски и Београдски Универзитет и Привредна комора Србије.

Повеље  су додељене на нивоу Војводине, а 7. априла 2020. године биће уручена признанања на нивоу Републике Србије.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести