Преминуо глумац Марко Живић

БЕОГРАД: Филмски, телевизијски и позоришни глумац Марко Живић преминуо је данас у Београду у 49 години, потврђено је Танјугу у Београдском драмском позоришту.
Instagram/markozivic
Фото: Instagram/markozivic

Глумац је изгубио битку са коронавирусом, након што се неколико дана борио за живот прикључен на респиратор који му је омогућавао елементарно дисање.

Живић је рођен 4. априла 1972. године у Крушевцу, а студије глуме је завршио 1995. године на Академији уметности у Новом Саду.

Радио је у позоришту и на филму - био је у сталној глумачкој постави Позоришта на Теразијама и стални члан Београдског драмског позоришта где је играо у представама "Кад су цветале тикве", "Не играј на Енглезе", "Свирај то поново", "Сем", "Лет изнад кукавичјег гнезда" и "Делиријум тременс".

Међу његовим најзначајнијим улогама на екрану биле су роле у филму и серији "Монтевидео, Бог те видео!", "На путу за Монтевидео", “Сенке над Балканом", "Београдском фантому", "Фолк" и другим.

Поред тога, давао је глас тајном агенту Изију, медведу Балуу у српској верзији "Књиге о џунгли 2", Ним Галуу у синхронизираном филму "Епик", Рафаелу у филмовима "Рио" и "Рио 2", Миру у филму "Артур и Минимоји" и мишу Мортону у синхронизованој верзији "Хортона".

Водио је емисију "Марко Живић шоу" на Фокс ТВ и квиз од пет циклуса "Здраво Европо", а од 2015. године је учествовао и у талент-шоу програму "Аудиција" као један од чланова жирија.

Добитник је многих награда и признања.

Радивојевић: Живић је био симбол радости живота

Директор Београдског Драмског позоришта Југ Радивојевић изјавио је вечерас да је Марко Живић био симбол радости живота и да је његов одлазак велика трагедија.

"Марко је пленио свјим шармом и лакоћом жвиљења са увек насмејаним дечацким изразом лица. Остале су дивне улоге иза њега, али нажалост и оне бројне неостварене у времену које није дочекао. Отишао је прерано и тихо, скромно како је и живео", рекао је Радивојевић за Танјуг.

Он је додао да је Марко Живић био увек пажљив, са мером у комуникацији да неког не увреди, а истовремено племенит да сваком помогне.

"Много ће нам Марко недостајати. Свима у БДП, а верујем и колегама и публици широм региона, чуваћемо заувек успомену на нашег Марка", рекао је Радивојевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести