Преминуо глумац Власта Велисављевић

БЕОГРАД: Легендарни глумац Властимир - Власта Велисављевић преминуо је данас у 94. години од последица заразе корона вирусом, потврђено је Танјугу у круговима блиским глумцу.
1
Фото: Youtube Printscreen

Здравствено стање глумца, који је био позитиван на корона вирус, погоршало се пре неколико дана и са Инфективне клинике пребачен је у КБЦ Драгиша Мишовић, где је стављен на респиратор.

Власта Велисављевић је раније примио обе дозе вакцине, али се његово стање погоршало.

"Чувао сам се и још се чувам. Гадно је када имате неки проблем друге врсте што се тиче здравља, па онда због короне друге делатности у медицини не раде или са смањеним капацитетом. Све је донекле затворено. Сада не можемо да се контролишемо као раније. Или можемо мање. Као и остали свет, тако се чувам и ја. Свет се бори и ја заједно са светом", рекао је недавно познати глумац поводом тешке ситуације у целом свету због пандемије корона вируса.

Велисављевић је прошлог лета напунио 94 године, поставши тиме најстарији активни српски глумац.

Имали смо прилике да га гледамо у чак 350 улога у позоришту и крај малих екрана.

Он је био доживотни почасни члан Југословенског драмског позоришта.

Колеге се надале да ће доживети стоту

Колеге драмски уметници опраштају се на друштвеним мрежама од преминулог глумца Властимира Власте Велисављевића, који је данас изгубио битку са корона вирусом у 94. години.

„Лаку ноћ чика Власти Велисављевићу, великом и добром...Видимо се опет једном. Надао сам се да ћете доживети стоту, али није се дало“, записао је на свом Фацебоок профилу глумац Бранко Бане Видаковић.

„Оде мој омиљени, најстарији дечак. Лаку ноћ, Влајо“, речи су Марка Јањића, звезде серије „Ургентни центар“.

Уметник и глумац за децу, Предраг Вуковић Пеђолино записао је - “Вечна ти слава и хвала, чика Власто, легендо”.

Глумица Паулина Манов Ђурђевић написала је само име великог глумца “Власта”, уз тужни емотикон и поставила његову велику фотографију где има широк и искрен осмех.

“Срећан пут до неке заслужене звезде, драги Власто!”, опростио се и глумац Милан Цаци Михајловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести