Преминуо син чувеног глумца Роберта Редфорда

ЛОС АНЂЕЛЕС: Активиста и режисер Џејмс Редфорд, син чувеног холивудског глумца и редитеља Роберта Редфорда, преминуо је у 58. години.
r
Фото: Tanjug (Tviter/printskrin)

Џејмс Редфорд умро је у петак након што му је прошлог новембра дијагностикован рак јетре, потврдила је његова супруга Кајли преко Твитера.

Портпаролка чувеног глумца Синди Бергер је поводом трагедије саопштила: "Туга је немерљива због губитка детета. Џејми је био вољени син, супруг и отац. Његово наслеђе живи кроз његову децу, уметност, филмско стваралаштво и страст према очувању животне средине".

Роберт Редфорд тугује с породицом у ова тешка времена и замолио је за приватност, додаје се у саопштењу.

Џејми је умро данас, наша срца су сломљена. Живео је леп, импресиван живот и многи су га волели. Дубоко ће нам недостајати. Као жена која је с њим била 32 године у браку, најзахвалнија сам на двоје дивне деце које смо заједно одгајали. Не знам шта бисмо радили без њих последње две године, написала је Кајли која с Џејмсом има ћерку Лену и сина Дилана.

Џејмс Редфорд остаће упамћен по својим докумантарним филмовима посвећеним здрављу и екологији. Један од њих је и "Генерална ситуација: промишљање дислексије" - посвећен борби његовог сина Дилана с дислексијом.

Роберт Редфорд је и 1959. доживео породичну трагедију када је његов син Скот Ентони Редфорд преминуо само два месеца након рођења.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести