Продужен рок за конкурс ""Постани део квАРТа"

БЕОГРАД: Рокови за пријаву и израду уметничких дела у оквиру највећег уметничког конкурса у региону, "Постани део квАРТа", продужени су на предлог бројних уметника заинтересованих да своје идеје преточе у дела која ће бити трајно изложена у Belgrade Waterfrontu.
e
Фото: pixabay.com

Како је саопштио Belgrade Waterfront, рок за подношење пријава продужен је до 8. јула у 15 сати, а, истовремено, уметници чији радови буду изабрани за реализацију добили су и два додатна месеца за израду, па ће радове моћи да предају до 1. децембра.

На конкурсу ће бити изабрано 21 уметничко дело и савремени мобилијар који ће бити постављени на отвореним и затвореним просторима Belgrade Wатеrfrontа, а три најбоља рада биће награђена са 30.000, 20.000 и 10.000 евра, док је за награду најкреативнијег решења у категорији савременог мобилијара издвојено 10.000 евра.

Стручни уметнички тим уважио је иницијативу уметника који су тражили додатно време за израду идејних решења, али и самих уметничких дела.

На овај начин, учесници ће моћи да развију своје пројекте у складу с највишим светским стандардима.

"Постани део квАРТа" је јединствена прилика за уметнике да, без обзира на искуство, своје идеје преточе у препознатљива обележја града.

У томе ће имати помоћ компаније Belgrade Waterfront, која ће финансирати продукцију, транспорт и поставку радова, уметничке хонораре, као и стручне консултације.

Овај пројекат уметницима пружа могућност да њихов рад буде виђен, цењен и награђен. Изабрани уметнички радови трајно остају Београду и његовим становницима, а неки ће можда постати и нови симболи града.

Учесници предлажу графичка решења у виду скица, 2D или 3D приказа уметничких инсталација, скулптура или савремених мобилијара.

Саветодавни одбор састављен од еминентних домаћих стручњака одабраће радове који улазе у ужи избор.

Уметничка решења биће имплементирана на најпрометнијим локацијама у оквиру Belgrade Waterfronta.

Учешће у овом конкурсу уметницима отвара могућност да буду запажени и на интернационалној културној сцени.

Наиме, "Eagle Hills", стратешки партнер у компанији Belgrade Waterfront, реализује велике развојне пројекте и у другим државама, попут Уједињених Арапских Емирата, Јордана, Марока, Омана, Етиопије и Бахреина.

Културни и уметнички садржаји су њихов нераскидив део, а уједно и прилика да жири, сачињен од представника компаније "Eagle Hills", уметницима понуди могућност да излажу уколико се њихови радови уклапају у постојеће концепте ових пројеката, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести