Проглашени добитници 56. Вукове награде

БЕОГРАД: Културно-просветна заједница Србије донела је данас одлуку ко ће бити добитници Вукове награде која се 56. пут додељује за нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке у Србији и на српском културном простору.
r
Фото: Dnevnik.rs

На списку од 10 добитника су Радослав Зеленовић, сликар Драган Мартиновић Мартин, кустос Јелена Боровић Димић, као и књижевник Милош Јанковић.

Такође, Вукову награду добили су и књижевник Душко М. Петровић, педагог и сценариста Мирослав Мика Алексић, те библиотекар Јасмина Нинков и композитор и водитељ Миња Субота.

На списку су и драмска уметница Гордана Ђурђевић Димић и сликарка Слободанка Ракић Шефер.

На предлог жирија за додељивање Вукове награде, Извршни одбор Културно-просветне заједнице Србије донео је једногласну Одлуку да добитници Изузетне Вукове награде за 2019. годину буду књижевник Ђорђе Сладоја, затим Школа за основно и средње музичко образовање "Стеван Мокрањац" из Пожаревца, као и сабор фрулаша "Ој Мораво" из Прислонице и ОШ "Бранко Радичевић" из Стапара.

О награђенима је одлучивао жири у саставу проф. др Дарко Танасковић, филолог оријенталиста, председник, Живорад Ајдачић, редитељ, драмски писац, проф. Милован Витезовић, књижевник, Зоран Гутовић, издавач, проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник, Бора Дугић, музички уметник, Селимир Радуловић, књижевник, проф. др Елизабета Ристановић, професор ВМА, Радован Трнавац Мића, сликар.

Награде ће бити уручене почетком фебруара месеца у Председништву Србије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести