Промоција монографије Милана Станојева

У Музеју Војводине (Дунавска, 35) у четвртак у 12 часова одржаће се промоција монографије посвећене сликару, графичару и ликовном педагогу Милану Станојеву, чији је аутор историчар уметности и ликовни критичар Милош Арсић.
muzej vojvodine
Фото: Дневник/ Б. Лучић

На промоцији ће, поред аутора говорити и историчар уметности Миле Игњатовић, а присутне ће поздравити директор Музеја Војводине др Драго Његован.

Милан Станојев (Србобран, 1938) дипломирао је на Академији ликовних уметности у Београду 1964, а две године касније завршио је постдипломске студије. У Нови Сад долази 1967. и у почетку је радио као технички уредник часописа “Поља” и уредник Ликовног салона Трибине младих.  У звање доцента за предмет Цртање, на Академији уметности у Новом Саду примљен је 1975, ванредног 1981, а у звање редовног професора за предмет Цртање са технологијом и Графика са технологијом 1986. Педагошким радом се бавио до 2004. када се у потпуности посвећује уметничком раду.

Од 1964. члан је УЛУС-а и Графичког колектива. Студијски је боравио у Француској, Белгији, Холандији, Енглеској и Италији. Приредио је око педесет самосталних и учествовао на преко три стотине групних изложби у земљи и иностранству.  

Н. П.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести