Промовисање пројекта „Нови Сад 2021 — Европска престоница културе“

У циљу укључивања републичких, регионалних и локалних установа културе у процес реализације званичног програма пројекта „Нови Сад 2021 — Европска престоница културе“, Министарство културе и информисања, у сарадњи са Фондацијом Нови Сад 2021. Европска престоница културе, организовало је представљање овог пројекта од националног значаја у Клубу посланика.
evropska prestonica kulture
Фото: http://www.kultura.gov.rs

Током представљања, министар културе и информисања Владан Вукосављевић упутио је позив директорима и председницима управних одбора установа културе, као и запосленима који учествују у креирању програмских активности да са великом пажњом сагледају могућности сарадње са Фондацијом Нови Сад 2021. Према речима министра, у овај пројекат држава и Министарство културе и информисања улажу доста средстава и од њега очекују велике резултате. Вукосављевић је додао да је „Нови Сад 2021 — Европска престоница културе“ добра прилика за унапређење постојећих модела у култури, али и за промоцију и афирмацију Републике Србије у европским и светским оквирима.

Истакнуто је да је у години добијања титуле „Европска престоница културе“ значајно да се представе установе културе и друге организације из целе Србије, и на тај начин повећа њихова видљивост и промовише национална култура локалној, регионалној и европској публици и стручној јавности.

Нови Сад је 2016. године проглашен за Европску престоницу културе за 2021. годину што представља један од највећих пројеката Европске уније у области културе. Такође, проглашен је и пројектом од националног значаја, имајући у виду стратешку важност ове престижне европске титуле.

Добијање титуле „Европска престоница културе“ омогућава оживљавање културног живота градова, повећање креативности и промену слике о њима, чиме се доприноси и њиховом дугорочном развоју.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести