Расписан конкурс за доделу Искри културе

НОВИ САД: Културни центар Војводине „Милош Црњански“ расписао је конкурс за доделу годишњих награда – Искре културе, Медаље културе за мултикултуралност и интеркултуралност, Медаље културе за очување културног наслеђа и Медаље културе за животно дело.
zavod-Iskre kulture skulptura
Фото: Завод за културу Војводине

Искра културе се додељује младом аутору до 35 година за све области савременог стваралаштва, од књижевности и музике до мултимедије и уметничке фотографије.

Медаља културе за мултикултуралност и интеркултуралност додељује се појединцу у области очувања и развијања вишејезичности и културне баштине националних заједница које традиционално живе на подручју Војводине; Медаља културе за очување културног наслеђа додаљује се за допринос појединцу у истраживању, заштити и коришћењу духовне и материјалне културне баштине у АПВ, док се Медаља културе за животно дело, тј. за укупно стваралаштво/рад, додељује појединцу за дугогодишње континуирано уметничко стваралаштво, које је обележило време у ком је настајало, представљајући трајно културно добро АП Војводине.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2020. године, а пријавни лист се може преузети на интернет страници www.kcvmc.rs.

М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести