Расписан конкурс за осликавање зида читаонице ДКСГ

БЕОГРАД: Дом културе "Студентски град" на Новом Београду расписао је Конкурс за осликавање зида читаонице Библиотеке ДКСГ, која ће бити намењена за групно учење, саопштила је та установа културе.
e
Фото: Pixabay.com

На конкурс се могу пријавити сви заинтересовани студенти уметничких школа и академија који би желели да својим визуелним решењем мурала и његовом реализацијом оплемене нови простор Библиотеке ДК "Студентски град".

Читаоница ће по плану бити опремљена мобилијаром за лежернији боравак као што су лејзибегови, столови и фотеље.

Конкурс је отворен за појединце или групу студената, док ће продукција, која обухвата трошкове материјала и опреме за креирање мурала, бити обезбеђена од стране ДКСГ.

Конкурсна документација је потребно да садржи - ПДФ документ са предлогом визуелног решења мурала и кратку биографију аутора са контакт подацима.

Само решење предлога може бити представљено путем скице, фотографије или симулације визуелне представе мурала на зиду у простору, наводе из дирекције конкурса.

Неопходно је навести и износ новчаних средстава потребних за реализацију мурала, у односу на количину материјала и опрему која је потребна за продукцију..

Жири за селекцију визуелног решења мурала радиће у саставу: Наташа Папић, руководилац Библиотеке ДКСГ, Маида Груден, уредник Ликовне редакције и Ивана Радоњић, сарадник Ликовне редакције.

Рок за слање предлога путем мејла natasa.papic@dksg.rs је 15. децембар, док је реализација мурала планирана у периоду децембар - јануар 2021. године.

Резултати Конкурса биће објављени на сајту Дома културе „Студентски град“ најкасније до понедељка 21. децембра.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести