Разговори о савременој плесној сцени на Битеф Јутјуб каналу

БЕОГРАД: У програму "Наставимо из почетка- Троугао - (ИЗ)Ванредна плесна сцена" 16. маја разговараће Дуња Јоцић, кореографкиња која живи и ради у Амстердаму, Саша Божић, драматург и позоришни редитељ из Загреба и Исидора Станишић, кореографкиња, извођач и педагог савремене игре из Београда, а све ће ће бити преношено на yоутубе каналу Битеф театра., најавили су из овог позоришта.
e
Фото: pixabay.com

У току маја месеца, после веома успешног издања дигиталног Филозофског театра, Битеф театар ће реализовати нову серију разговора који су пре свега везани за савремену плесну сцену.

У овим разговорима гости ће одговарати на питања везана за тренутну ситуацију у сфери плеса, перформанса али и шире, на пољу културе и уметности.

Разматраће се и могуће перспективе, у ком правцу можемо или би требало да се крећемо, и који су механизми борбе за боље услове рада уметника на независној позоришној сцени.

Такође, саговорници ће покушати да детектују шта је то ново узбудљиво, битефовско на европској позоришној сцени.

Разговори емитоваће се на yоутубе каналу Битеф театра једном недељно у форми једносатне емисије, у којој учествују три уметника или теоретичара који живе и раде у Србији, Берлину, Загребу, Штокхолму, Амстердаму, Љубљани…

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести