Ријека одложила програме Европске престонице културе

РИЈЕКА: Сви програми из културе и уметности и јавни догађаји заказани до 14. априла у Ријеци као Европској престоници културе, одлажу се до даљег ради сузбијања ширења вируса короне.
rijeka pixabay.
Фото: pixabay.com

Партнерске организације које учествују у реализацији Европске престонице културе донеле су ову одлуку данас на заједничком састанку.

Како је саопштено, одлуке о осталим догађајима заказане за другу половину априла и за мај биће донете до половине следећег месеца.

Сви љубитељи уметности несумњиво желе да присуствују догађајима у култури и максимално уживају у њима без бриге или страха, рекла је директорка "Ријеке 2020" Емина Вишнић.

Она је додала да су свесни да многи грађани нажалост не би могли да присуствују бројним догађајима због ширења вируса, те су одлучили да их одложе док опасност не прође.

Жеља нам је да омогућимо свима да присуствују и учествују у програмима поводом Европске престонице културе, не бринући о тренутним ризицима који су повезани са епидемијом и ширењем вируса, казала је Вишнићева.

За сада су сви догађаји заказани за март и прву половину априла одложени, а јавност ће бити обавештена о могућим одлагањима других програма и о њиховим новим датумима.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести