Рики Џервејз спектакуларно извређао цео Холивуд на додели Златних глобуса

ЛОС АНЂЕЛЕС: Водитељ овогодишњих Златних глобуса, комичар Рики Џервејс, на додели филмских награда одржао је уводни говор у ком је извређао готово цео Холивуд, те о томе не престаје да се прича ни сатима након што је ова свечаност завршена.
е
Фото: Youtube Printscreen

Прослављени комичар у говору није штедео никога, али се није суздржавао да настави да износи своје мишљење о колегама ни када су почели да му звижде из публике.

Започео је прво да објашњава зашто му је дозвољено да гостује упркос неким контроверзним твитовима из прошлости:

"Срећом по мене, штампа једва познаје енглески. И немају појма шта је Твитер", рекао је, а онда се потрудио да објасни зашто познате личности не би требало да се нервирају око својих проблема.

"Запамтите то су само шале. Сви ћемо ускоро умрети и нема наставка", казао је он.

Комичар се дотакао и глумице Фелисити Хуфман која је одслужила затворску казну пошто је ћерку захваљујући превари уписала на престижни факултет, а није штедео ни стриминг сервисе.

"Дошао сам вечерас у лимузини, а регистарске таблице је направила Фелсити Хуфман", казао је Џервејс, преноси Блиц.

Није заобишао ни љубавни живот Леонарда Дикаприа који је познат по романсама са много млађим девојкама.

„Било једном у Холивуду“ је дуг скоро три сата. Леонардо ДиКаприо присуствовао је премијери, а његова девојка коју је одвео на дејт је до краја филма била превише стара", нашалио се он.

Комичар у говору није штедео никога, а није се суздржавао током вечери да изнесе оно што има, па је наставио.

"Ако данас освојите награду немојте користити ту прилику да одржите политички говор. Ви нисте у позицији да држите предавања о било чему. Ви немате појма о стварном свету. Већина вас је мање била у школи од Грете Тунберг - поручио је Џервејс с позорнице. Он се није ни ту зауставио па је додао: "Зато, ако освојите награду, попните се на позорницу, захвалите свом агенту и свом богу и одј***те даље".

Дотакао се и теме Џефрија Епстина, бизнисмена оптуженог за педофилију и повезиван са америчким моћницима. Говорио је о серији "Afterlife" па се надовезао: "Spoiler alert, стиже друга сезона па се тип очигледно није убио на крају. Баш као што се није убио ни Џефри Епстин."

Кад су се зачуле реакције публике, Џервејс је рекао: "Ма зачепите, свима вам је био пријатељ."

Није прескочио ни Харвија Вајнстина оптуженог за систематско сексуално злостављање у Холивуду.

Коментаришући филм у ком Сандра Булок има везане очи већи део времена, рекао је: „Она у том филму намерно жмури да ништа не би видела, баш као и ви док сте радили са Вајнстином.“

Реакције на његов говор на друштвеним мрежама нису престајале: "Рики убија Холивуд. Ово је невероватно", "Најбољих седам минута на телевизији у последњих 20 година", били су неки од коментара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести