Руси у изолацији праве занимљиве репродукције познатих дела

МОСКВА: С обзиром да због мера самоизолације Руси не могу да иду у своје вољене и познате музеје, неки од њих почели су сами да стварају уметничка дела од куће и објављују их на друштвеним мрежама.
u
Фото: pixabay.com

Фејсбук група на којој су објављене репродукције познатих уметничких слика, које се крећу од студиозних и веома приближних до лепршавих и шаљивих, постала је велики хит, пише АП.

Око 350.000 људи прати ову руску групу где су објављене хиљаде фотографија на којима се види оригинални рад и репродукција која је направљена код куће. Правила кажу да се морају користити само предмети који су вам при руци и да се слике не могу дигитално дотеривати.

У колекцији има и неколико импресивних изненађења, како пише АП, попут слике "Девојка са бисерном минђушом" Јоханеса Вермера у коју се преобукао један члан групе. Рад је неводно толико уверљив да је потребно неколико тренутака да се примети да је "девојка" заправо мушкарац и то са брадом од три дана.

За разлику од сложених реородукција за које је било потребно и по неколико сати, чини се да су друге "збрзане" у неколико минута, али нису ништа мање привлачне.

Представа Наталије Рубине цувеног "Вриска" Едварда Мунка подразумевала је једноставно прављење рупе у плакату слике на месту где је приказано узнемирено људско лице, а затим је ту увукао главу њен пас.

Катрусја Косилкова, која је офарбала лице комбинацијом боја да би створила привид преломљене перспективе Пикасове „Уплакане жене“, рекла је да је, према њеном мишљењу, то добро потрошено време.

Стварно мислим да је ово супер идеја. У људима изазива невероватно позитивне емоције и развија креативно размишљање, рекла је Косилкова додајући да група такође увећава наше знање о уметности.

И Катерина Бруднаја-Чељадинова, суоснивачица пројекта, задовољна је великом пажњом коју је привукла.
Један дечак из Италије написао је пост на енглеском језику рекавши да га је наша група издигла из дубине трагедије која се дешава око њега. Седела сам тамо и нисам могла да задржим сузе, јер ако ово некоме може донети срећу, негде на супротној страни света, онда све то није бесмислено, рекла је Чељадинова.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести