Шаролик програм пројекта "Уметници. Сад!"

НОВИ САД: Богатство и разноликост уметничких форми и културних пракси и ове недеље биће представљени у оквиру пројекта "Уметници. Сад!" путем Фејсбук страница културних станица, те ће сутра од 19 сати публика имати прилику да ужива у својеврсном музичко-сценском перформансу “Пловидба” Александре Илић, који ће бити изведен у Културној станици Еђшег.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Истог дана у 20 часова, у новосадској Свилари биће отворена изложба “Арт Бодy Арт - Релације тела" у организацији СУЛУВ, која се реализује кроз програм Нових уметничких пракси СМИЦ. покретна форма.

У среду, 12. августа, од 19 сати Еђшег ће бити домаћин пројекта “Просторна одисеја: дестинација дистопија” Милице Денковић, који истражује појам дистопије кроз призму простора, објеката и материјала, користећи се дистопијама описанима у романима и филмовима 20. и 21. века, док ће 13. август бити резервисан за Реситал челисткиње Ирене Јосифоске и пијанисте Александра Ђермановића, који ће бити емитован у 19 сати у Културној станици Свилара.

Пројекат “75.000 - Вредност уметничког дела” аутора Луке Кулића биће представљен у петак, од 20.30, на платоу испред Свиларе, а за основну идеју користи услове конкурса, понуђене заинтересованим уметницима и преиспитује вредност појединачног уметничког дела у контексту услова у којима уметници живе, стварају и делују.

Субота је резервисана за “Клиника фест” који ће почети у 18 сати у Културној станици Еђшег, а осмишљен је као иновативна платформа која ће омогућити алтернативним уметницима из Новог Сада да представе свој рад, а програм публика може пратити путем Јутјуб канала Клиника.

Идеје пројекта “Уметници. Сад!” јесу јачање новосадске културне сцене кроз мрежу културних станица, подизање њених капацитета, децентрализација културе и развој публике.

Прошле недеље програм су обележиле изложбе, предавања, представе и књижевно - музички перформанс, а свакодневно, онлајн, путем Фејсбук страница културних станица, публика је уживала у разноврсним пројектима који су добили средства на Јавном позиву локалним уметницима Фондације “Нови Сад 2021 - Европска престоница културе”.

Сви програми у наредном периоду биће реализовани у складу са епидемиолошком ситуацијом и прописаним мерама, а заинтересовани целокупан репертоар могу пратили на Фејсбуку културних станица.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести