Шербеџија: Гутовић најталентованији глумац наше генерације

БРИОНИ: Представа Беогрдског драмског позоришта "Ружни, прљави, зли", у режији Ленке Удовички, одиграна је синоћ на Брионима, чиме је затворен Фестивал РУТА (Регионална унија театара), а пред само иyвођење Раде Шербеџија и редитељ Југ Радивојевић су се опростили од преминулог глумца Милана Ланета Гутовића.
serbedzija
Фото: Танјуг видео

Шербеџија је истакао да је Гутовић био најталентованији глумац његове генерације.

"Лане је био моја генерација и сви смо знали да је он најталентованији глумац међу нама. Обожавали су га сви. Старији и млађи. Био је божанствен глумац и могао је много више да оствари у уметничком опусу да није био згађен животом који је живео", рекао је Шербеџија публици на Брионима.

Радивојевић је казао да је Гутовић припремнао две представе у прошлој години које нажалост није могао да заврши.

"Последњу улогу у позоришту Гутовић је имао у представи ''Сумрак богова'' Јагоша Марковића у којој је умирао на сцени. Остајемо ускраћени за изванредног човека и уметника за којег не постоји алтернација", казао је Радивојевић.

Фестивал на Брионима је после после скоро две године паузе, поново окупио регион, а у наредних годину дана требало би да буде одржан у Скопљу, Подгорици, Београду, Љубљани и Сарајеву.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести