Стеријино позорје највероватније у августу

Фестивалско издање Стереијиног позорја, 65. по реду, дефинитвно неће бити одржано у традиционалном термину - од 26. маја до 3. јуна, саопштено је званично.
СНП/ „Ко је убио Џенис Џоплин” СНП-а у селекцији 65. Позорја
Фото: СНП/ „Ко је убио Џенис Џоплин” СНП-а у селекцији 65. Позорја

Из Стеријиног позорја још јављају да су припреме у току и да се чини све како би фестивал био одржан на лето, највероватније крајем августа.

Подсећања ради, директор Стеријиног позорја Мирослав Мики Радоњић недавно је у интервјуу за „Дневник“ рекао да су у контакту са позориштима чије је представе селектор Светислав Јованов изабрао за програм, да се припрема фестивалски каталог, као и организација 16. тријеналне међународне изложбе „Позориште у фотографској уметности“.

Иако су околности другачије, Радоњић је навео да фестивалско издање Стеријиног позорја још једном у својој дугој историји није одржано на време – померено је за месец 1999. године, због НАТО бомбардовања.

- О тачном датуму одржавања 65. Стеријиног позорја бићете правовремено обавештени. Чувајте се, и надамо се скором сусрету током којег ћемо се фестивалски, свечано радовати животу и уживати у овогодишњој селекцији – наводе у Позорју.

И. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести