Стрип у јавном простору

НОВИ САД: Мултимедијални центар Лед арт из Новог Сада и Агенција „Комуникарт” из Панчева упутили су јавни позив визуелним уметницима и стрип ауторима из Србије да се пријаве за први резиденцијални програм у оквиру новог пројекта “Remix Comix”, који ће се одржати у Новом Саду од 17. до 31. октобра.
s
Фото: Promo

Remix Comix: Позив за двоје уметника из Србије

Позив је отворен за двоје уметника из Србије, без ограничења по питању старосне доби учесника, као ни уметничке дисциплине којом се баве.

“Remix Comix” пројекат има за циљ да истражи локално културно наслеђе микросредина, специфичне историјске моменте, значајне личности, урбане легенде и хероје из краја, и представи их публици кроз форму стрипа. Специфичност пројекта је у томе што ће локално културно наслеђе сагледавати из угла социјално осетљивих и угрожених група, чији ће представници бити укључени у рад са уметницима. Крајњи циљ је настанак уметничког дела у форми стрипа у јавном простору. На истом задатку сарађиваће, десет учесника из четири државе - Чешке, Холандије, Словеније и Србије, током две недеље заједничког рада. Радни језик резидената биће енглески, организатор обезбеђује смештај и хонорар.

Пројекат је подржан од стране Европске комисије кроз програм Креативна Европа, и реализује се у сарадњи шест удружења – ММЦ Лед арт Нови Сад, Лустр Фест Праг, Комуникарт Панчево, Форум Љубљана, Зид театар Амстердам и Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе 2022”. За пријаву на Позив за резиденцијални програм “Remix Comix” потребно је правилно попунити формулар на енглеском језику и послати га уз два графичка/фото прилога (у пдф-у) на адресу ­remixcomix­ns­­gmai­l.comдо 25. августа. Формулар за пријаву може се наћи на страни: https://bit.ly/3zEE8kP. О избору ће одлучивати петочлана комисија, а имена уметника који ће учествовати у пројекту биће објављена 10. септембра.

М. С.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести