Сутра почиње јубиларно Бранково коло у Сремским Карловцима

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Јубиларна 50. културна манифестација "Бранково коло" биће свечано отворена сутра у Сремским Карловцима и трајаће до 20. септембра.
Karlovačka gimnazija Foto: Dnevnik.rs
Фото: Фото: Дневник.рс

Манифестација ће бити отворена беседом писца Анђелка Анђушића о песнику Бранку Радичевићу.

Патријарх српски Порфирије ће 16. септембра у Карловачкој богословији говорити о миру, а у Саборној цркви Светог оца Николаја у Сремским Карловцима одржаће парастос Алексију (Бранку) Радичевићу (1824-1853), уз епископа сремског Василија и свештенство, саопштено је из "Бранковог кола".

Како је најављено, на отварању манифестације Анђушићу ће бити уручено признање "Статуета Бранка Радичевића", а на свечаности у Башти Бранковог кола у Сремским Карловцима глумици Светлани Бојковић биће уручена "Велика повеља Бранковог кола".

Током трајања манифестације награда "Бранко Радичевић" биће уручена песнику и писцу Хусеину Дервишевићу из Босне и Херцеговине, а "Стражилово" младим песницима Милану Вићићу, Бојани Кулиџан Громовић, Јелени Вујановић и Филипу Божићу Дејановићу.

У десет дана, у Сремским Карловцима, на Стражилову и у Новом Саду наступиће и песници Перо Зубац, Радомир Стојановић, Јелена Алексић, Јовица Ђурђић, Драгица Стојановић, Бранислав Зубовић, Иван Лаловић и други, најављено је из "Бранковог кола".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести