Три перформанса на отварању Бијенала у Панчеву

Јубиларно 20. Бијенале уметности у Панчеву под називом ”рафинеријаманастир” биће свечано отворено сутра у 17.30 у Народном музеју Панчево, и до 27. јуна  своја дела представиће 22 уметника и колектива из Србије и 12 из иностранства.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Међу осталим, кустоскиња Маја Ћирић одабрала је видео рад Сање Анђелковић, уље на текстилу Милице Мијаиловић, скулптуру Миленка Првачког, дигиталне инсталација Мита Бораса, инсталација Јелене Мицић и Дарије Медић... Иначе, сам програм отварања Бијенала обогатиће три перформанса и једна филмска пројекцију. Тако ће у Светосавском дому (Димитрија Туцовића 2) у 18 часова свој перформанс “Potential Energy” извести дански уметнички дуо Хеселхолт и Мајлванг. Потом ће у 19 часова у Биоскопу Војводина (Војводе Радомира Путника 1) свој перформанс “Bologna St. 173” извести Муна Муси из Еритреје.

На крају у 19.30 у згради СК12 (Светослава Касапиновића 12) румунска уметница Катинка Малајмаре извешће перформанс “Best Boy Electric”. Финале програм отварања Бијенала биће у знаку пројекције филма “Popcorn” уметника Адрије Жулије из Шпаније, у Културном центру Панчева (Војводе Живојина Мишића 4) од 20 часова. Жулија се бави експерименталним радовима који укључују филмове и видео-инсталације, перформансе и штампане материјале. Није згорег подсетити на то да су традиционални покровитељи манифестације Град Панчево, Министарство културе и информисања Републике Србије и Покрајински секретаријат за културу.

        М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести