У 44 града Србије одржана Ноћ музеја

Културној манифестацији Ноћ музеја придружило се више од 40 градова и места у Србији у којима је понуђено 390 програма приређених да привуку што већи број посетилаца у вечерњој шетњи по музејима.
noc muzeja, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

За једну групу новосадских музеја, галерија и институција културе ова Ноћ музеја била је завршница њихове заједничке манифестације „Музеји Србије десет дана од 10 до 10“.

Наиме, њени иницијатори су сматрали да се у овим кућама културе и уметности крије непроцењиво благо које треба да види што више посетилаца, тако да је штета програме свести на једно вече. Друга група институција прилагодила је своје програме управо публици које је већ годинама у назад навикла да ово вече проведе у обиласку градских галерија.

Thumbnail

Ово је била последња прилика да се види изложба једног од најзначајнијих савремених британских уметника Грејсона Перија у Музеју савремене уметности Војводине која је и током протеклих месец дана привукла велики број посетилаца. Још једна ексклузивна поставка, у Збрици стране уметности Музеја града изложене су графије Пабла Пикаса, Салвадора Далија, Хуана Мироа и Антонија Тапијаса, из приватне колекције, што је такође било атрактивно у синоћном програму.

Thumbnail

Музеј Војводине већ по традицији привуче велики број посетилаца, а уз изложбе „Благо из кошнице“ и „Шитови- вештина обраде матела у прошлости“ припремили су и музејске играонице занимљиве за најмлађе.

Спомен збирка Павла Бељанског представила је део графичког опуса Љубомира Ивановића, Михаила С. Петрова и Ђорђа Андрејевића Куна, као и поставку уметници академици из колекције Бељанског, али и занимљиве креативне радионице за децу и студенте.

Thumbnail

Ноћ музеја део је европске манифестације која се одржава у 120 градова, 30 држава и 3.000 музеја.

Н. Попов

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести