У току још једна „Врела распродаја уметности“ у Шок задрузи

НОВИ САД: У Галерији „Шок задруга“ у Новом Саду (Змај Јовина 22), средином недеље отворена је изложба „Луталаштво“ Мирјане Бобић Стојадиновић, а одмах затим почела је и „Врела распродаја уметности“.
s
Фото: Dnevnik (I. Burić)

На штанду испред и у галеријском простору организовани су радови за продају по повољним ценама, као лепа прилика да се виде и пазаре, а тиме и подржи савремена ликовна сцена, како поручују из „Шок задруге“.

- Идеја је истовремено и концепт галерије више пута годишње, уочи празника, сада због Егзита, у периодима када је и у самом граду већа гужва и има више дешавања – каже уметница Дарија Драгојловић у улози кустоскиње и галеристкиње „Шок задруге“. - Цене су јако ниске, приступачне. Буквално од 500 динара па на горе. Радовима испред галерије цене се крећу до 50 евра, док су радови на спрату галерије мало већи по димензијама, па и по ценама.

Аутори радова који су на распродаји у „Шок задрузи“ су: Милица Дукић, Владимир Илић, Лидија Крњајић, Дарија Драгојловић, Немања Миленковић, Константинос Петровић, Бојан Дојкић, Стефан Илић, Адриен Ујхази, Андреј Јулхер, Габриела Хајзлер, Никола Yафо, Дејан Јанков, Никола Радосављевић, Драгана Дубљевић, Ивана Аранђеловић и многи други.

- Уметници који су радове донирали и сами учествују у колективу „Шок задруге“. Имамо доста радова у оптицају! Тотална распродаја је битна за сам процес галеријског рада, а битна нам је и као један вид перформанса, да се сваки пут испита како функционише тржиште – додаје Дарија Драгојловић. - С обзиром на то да је сада после пандемије била велика пауза, јако је битно да видимо реакцију публике, да ли ће распродаја бити посећена као раније.

„Врела распродаја уметности“ биће отворена до 13. јула, од 14 до 20 часова.

И. Бурић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести