Уредници SEEcult уручена награда "Тања Петровић"

БЕОГРАД: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org је овогодишњи добитник Награде за изузетан допринос афирмисању културе и уметности у медијима, Фондације "Тања Петровић", а уредници Портала Весни Милосављевић признање је уручио прошлогодишњи лауреат Теофил Панчић на свечаности у Југословенској кинотеци.
nagrada
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Милосављевић се захвалила на награди јер је, како каже, веома важна зато што носи име Тање Петровић, коју смо сви волели.

"Ова награда је веома важна и због свих посленика културе који су је добили пре нас. Започели смо SEEcult.org пре 18 година због недостатка садржаја из културе у медијима. Ситуација се у међувремену променила јер су многе рубрике културе у класичним масовним медијима нестале, па је постојање нашег сајта постало још потребније" казала је Милосављевић.

Фондација је ове године, специјалну Плакету за ентузијазам у култури доделила гимназијском позоришту из Лебана "Театру Гимназијалац" који је, током десет година постојања, награђиван три пута на гимназијским позоришним такмичењима.

Портал за културу SEEcult.org већ 18 година доприноси развоју отворене културне и уметничке сцене у Србији и Југоисточној Европи, промовисању мултикултуралне и међународне сарадње у региону и шире.

На порталу је до сада објављено више од 400 000 текстова из области културе и уметности, који су обогаћени визуелним-фото и видео садржајима.

Од свог оснивања до данас, SEEcult.org реализовао је и низ пројеката који се тичу савремене визуелне уметности, културне политике, едукације и критичког сагледавања савременог стваралаштва.

Фондација је основана у знак сећања на прерано преминулу Тању Петровић која је, као аутор, новинар и уредник, свој професионални живот посветила промовисању културе и уметности у медијима, радећи у редакцијама културе, издавачким кућама и као градски секретар за културу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести