Венеција: Музеји отварају врата после годину дана

РИМ: Након више од годину дана закључаних врата, музеји и галерије у Венецији отварају врата посетиоцима.
v
Фото: Tanjug/ video arhiva

Агенција Анса јавља да чувена галерија "Пеги Гугенхајм", данас прима прве посетиоце који су резервисали карте унапред. Постављена је изложба у част 1.600 година постојања града на води.

За данас је предвиђено и отварање Дуждеве палате и Музеја Кавур, а и уметничка галерија Академије данас ће, након једногодишње паузе, примити прве посетиоце.

Веома је важно да након што смо предуго остали затворени и без посетилаца постепено отварамо музеје и галерије. То је знак наде. Сви смо уморни и обесхрабрени, и добро је да отворимо за публику културне установе јер су део нашега идентитета и свакдневног живота, рекла је за агенцију директор уметничке галерије “Пеги Гугенхајм”, Карол Ваил.

Све структуре које се отварају примиће посетиоце уз строго поштовање анти-ковид мера унапред обезбеђена резервација, обавезно ношење заштитних маски, ограничен број посетилаца распоређених у смене и поштовање физичког размака међу особама.

За посетиоце из других делова Италије, пре преласка регионалних граница или путовања возом, обавезно је имати негативан тест на ковид19.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести