Вукосављевић: Отворићемо Народни музеј на Видовдан

БЕОГРАД: Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и директорка Народног музеја у Београду Бојана Борић Брешковић обишли су ову значајну културну институцију поводом завршетка грађевинских радова и почетка реализације нове поставке. 
vukosavljevicVladan_RHA.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Министар Вукосављевић је том приликом оценио да је у великој у предугој причи о реконструкцији нашег Народног музеја, освануо велики дан. 

Први пут после недопустиво дуге и скоро могу да кажем за културни живот у Србији трагичне приче, данас је дан у којем можемо свечано да обавестимо све наше посленике културе и све грађане Србије да су грађевински радови на реконструкцији Народног музеја у Београду окончани. Све оно што је био суштински проблем свих ових година, данас је после великог прегнућа и напора свих ангажованих у том послу завршено, казао је Вукосављевић. 

Он је честитао директорки Бојани Борић Брешковић и тиму њених сарадника, као и конзорцијуму извођача који су педантно и у роковима на импресиван начин урадили посао за који су били задужени. 

На тај начин ми смо послали неку лепшу поруку од оне која је била слата ранијих година, а то је да Влада Републике Србије, Министарство културе и информисања, Народни Музеј у Београду и извођачи радова и надзорни орган који су били ангажовани за овај посао, могу када желе и када се напори уложе на прави начин да направе велике резултате, казао је Вукосављевић.

Министар очекује да ће сви који су били присутни у Народном музеју у Београду бити ту и када импресивна поставка музеја буде доступна јавности на велики српски, народни празник Видовдан, 28. јуна када ће наша значајна институција културе отворити своја врата за посетиоце. 

На данашњи дан, 2. априла рођен је Ханс Кристијан Андерсен. Помињем Андерсена јер се коначно једна бајка, која је причана годинама, окончана. Ми више нећемо слушати бајке о разлозима због којих Народни музеј не ради, већ ћемо за три месеца имати прилике да га вратимо у живот на радост и задовољство свих грађана Србије, казао је Вукосављевић. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести