Живот патријаха Иринеја и СПЦ кроз 15 хиљада фотографија

БЕОГРАД: Поводом прославе десет година од избора Патријарха српског Иринеја за 45. Поглавара Српске православне цркве, у Патријаршијском двору представљена је фотомонографија у десет томова у издаваштву Службеног гласника, саопштили су из ове издавачке куће.
p
Фото: Promo

О животу и раду патријарха Иринеја говорили су професор Дарко Танасковић и директорка ЈП Службени гласник, Јелена Триван.

Едиција садржи десет годишњака сачињених од преко 15.000 фотографија, које сведоче о преломним догађајима из живота патријарха и цркве.

На фотографијама су детаљи попут борбе за обнову светиња на Косову, прославе 1700 година Миланског едикта, обележавања осам векова Српске православне цркве, као и дипломатских активности и разговора са највећим домаћим и иностраним званичницима.

Издавање годишњака, који прати активности патријарха, али уједно представља хронику живота и рада Српске православне цркве, Гласник је започео пре десет година, а поменутом капиталном фотомонографијом, ова издавачка кућа настоји да остави званичан траг о улози СПЦ и њеног патријарха у новијој српској историји.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести