Отворено 62. Стеријино позорје (Фото)

Легендарна новосадска глумица Мирјана Гардиновачки отворила је вечерас 62. Стеријино позорје и поручила да позориште често називамо огледалом друштва, и иако нема моћ да решава проблеме, има мисију и обавезу да, бавећи се човеком и друштвом, указује на те исте проблеме.
pozorje.jpg
Фото: Дневник (Јелена Ивановић)

Она напомиње да су препуне позоришне сале потврда да култура иако има минимална улагања, има и огромну подршку публике.

“Због тога верујем да има наде за нас”, поручила је Мирјана Гардиновачки.

Након беседе првакиње Драме СНП-а у пензији, која је у својој пребогатој уметничкој каријери добила две Стеријине награде, као ревијални део Позорја изведен је балет “Ко то тамо пева”, који је у Народном позоришту, на музику Војислава Костића из култног филма ауторског тандема Душан Ковачевић – Слободан Шијан, поставио Сташа Зуровац.

Фото: Дневник (Јелена Ивановић)

Отварању фестивала присуствовали су и републички министар културе Владан Вукосављевић, покрајински секретар за високо образовање и научно-технолошки развој проф.де Зоран Милошевић, амерички амбасадор Кајл Скот, градски министар културе Далибор Рожић.

Такмичарски програм фестивала почиње сутра увече, а ове године је селекторски фокус, после деценије и више, био на домаћем драмском тексту. Званичну селекцију отвара представа “Моје дете” Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић (Београдско драмско позориште). Представа ће бити изведена на сцени Новосадског позоришта сутра у 19 часова.

И. Бурић, Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести