Паланци, Митровици и Шиду 75,6 милиона на конкурсу "Градови у фокусу"

На конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу 2017”, укупним износом од 140,2 милиона динара, подржано је 10 пројеката из исто толико градова и општина, међу којима су и три војвођанске средине – Бачка Паланка, Сремска Митровица и Шид.
sremska mitrovica FB--4948
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

За пројекат „Куцни у дрво”, који подразумева прву фазу реконструкције зграде Културног центра, Бачкој Паланци је одобрено 32,6 милиона динара, Сремска Митровица је за конзерваторске и радове на презентацији археолошког локалитета на Житном тргу на конкурсу Министарства добила 24 милиона, док ће Шид са 19 милиона динара адаптирати салу Културно-образовног центра.

За разлику од лањских 28 пројеката, на овогодишњем конкурсу пријављено их је 58, од којих је у ужи избор ушло 13. „У односу на 2016, уочена је већа присутност свести о културолошким специфичностима локалне заједнице, као и јасније препознавање значаја и могућности културе као покретача привредног развоја. Помак се такође огледа и у већем степену умрежености свих субјеката на различитим нивоима, те у спремности за иновативне приступе у планирању и креирању нових садржаја и форми“, речи су помоћника министра за савремено стваралаштво и креативне индустрије Иване Дедић. Како је најављено, Министарство културе и информисања ће у наредном периоду спровести низ активности како би подстакло градове и општине да још масовније учествују на конкурсу „Градови у фокусу“.

М. С.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести