Ридли Скот припрема три нова наставка "Осмог путника"

Холивудски редитељ Ридли Скот обелоданио је да припрема три нова наставка саге о монструозном ванземаљцу.

Најављени филмови ће заправо бити наставак "Прометеја", који је 2012. године остварио зараду од 403 милиона долара на светским благајнама.

Говорећи на конференцији за штампу у Сиднеју, славни редитељ и продуцент је рекао да новим остварењима планира да објасни "главну мистерију" свемирске епопеје.

"Реч је о једној веома компликованој причи. Разради 'Прометеја' који је настао из моје фрустрације за првим 'Осмим путником' из 1979. Снимио сам само тај један филм и обично не правим наставке. Било ми је чудно што ниједан од три потоња филма није обрадио тему порекла туђина, ко их је створио и зашто", објаснио је Скот, преносе аустралијски медији.

Први филм нове трилогије, под насловом "Алиен: Covenant", је прича о посади свемирског брода Конвенант која, очекујући да пронађе неистражену рајску планету, открива један опасан свет чији је једини становник Дејвид, преживели члан експедиције Прометеј, кога ће поново играти Мајкл Фасбендер.

Остатак глумачке екипе је засад непознат, мада је Скот натукнуо да ће и Нуми Рапас, јунакиња "Прометеја", репризирати своју ролу.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести