С Рамбовим секстетом, секстет књига у књижари “Булевар Букс”

Новосадска књижара “Булевар букс”, на Булевару Михајла Пупина, интензивира јавне програма и постаје значајно место за уметност и културу у највећем војвођанском граду. То показује и ове недеље, свакодневним програмима, који ће завршницу, почевши од четвртка, имати у три узастопна концерта Рамба Амадеуса, посвећења читању.
1
Фото: Dnevnik.rs

“Свирка у књижари. Покушаћемо да направимо прави концерт у тако малом месту, у нади да ћемо добити до сада невиђену атмосферу – рекао је популарни Рамбо овим поводом. – Право је питање како ће се секстет стрпати на непостојећу бину. Али, све заједно, делује врло изазовно.”

Из књижаре “Булевар букс” јављају да ће са Рамбом и екипом наставити концепт интимних музичких перформанса названих  “Свирка у књижари”, у којима обједињујемо два највиталнија медија: музику и књиге, који се прожимају и спајају у непосредан, јединствен и магнетичан доживљај.

Синоћ је на програму било представљање књиге “Црвена Роза”, биографије у сликама Розе Луксембург, Удружења „Женске студије и истраживања". Вечерас ће се гости бавити књижевним феноменима Елене Феранте и Карла Увеа Кнаусгора, а сутра је на програму представљање књиге "Бочне гране еволуције" Душана Вејновића. Аутор и уредници, Срђан Срдић и Владимир Арсенић, публику ће да уведу у свет Вејновићеве књиге, која представља промишљен искорак из мејнстрим прозе наших простора.

“ Вејновићева проза нам свакако не дозвољава да се уљуљкамо у лагодност наратива, она нас суочава с његовим крхотинама, с његовим готово па отпадом из којег ниче на моменте урнебесно духовита, а на моменте и застрашујуће опипљива прича о нама, данас и овде”,рекао је о књизи “Бочне стране еволуције” Владимир Арсенић.

И. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести