Сајам књига крајем октобра ако епидемиoлошке прилике дозволе

БЕОГРАД: Сајам књига биће одржан у изворном термину, крајем октобра, уколико то дозволе епидемиолошке прилике, изјавио је данас секретар за културу града Београда Иван Карл.
sajam knjiga
Фото: Tanjug (Z. Žestić)

Карл је то рекао за Тањуг након састанка са цлановима одбора Сајма књига, на челу са Душком Ковачевићем, генералном директорком Београдског сајма Данком Селић и менаџментом и представницима издавача.

Како је навео, након што је менаџмент Сајма презентовао пројекцију посете на дневном нивоу подељену по сатима и локацијама унутар сајамског здања, договорено је да се тај документ пошаље Републичком кризном штабу на изјашњење јер је реч о бројци која је већа од тренутно дозвољених 500 људи у затвореном простору.

"Из Сајма су уверили да је могуће организовано праћење посете односно регулисање распореда улазака и излазака из сајамских хала, као и да у пројекцијама вођено рачуна о површинама простора, дозвољеним размацима и свим осталим мерама заштите", каже Карл.

Додаје да ће се Сајам књига одложити евентуално за крај године, уколико Републички кризни штаб процени да постоји ризик по здравље људи.

"Ако стигне дозвола струке, онда ће све стране у процесу да се састану поново и заједничким снагама пронађу оптималне моделе по којима би се сајам књига одржао. Ту је пре свега реч о обиму организације, финансијској конструкцији и трајању, јер то свакако неће бити пун капацитет манифестације када је реч о посети и традиционалним главним дешавањима попут земље госта и пратећим програмима", казао је Карл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести