Култура - Сцена

Култура / Сцена ЛЕПОТЕ ВОКАЛИЗА „КАМЕРНЕ РЕЗОНАНЦЕ” Концерт у Матици Српској, а потом и у Њујорку
Ансамбл “Камерна резонанца” приређује концерт сутра, 17. априла, у 18 часова, у Свечаној сали Матице српске, на којем ће представити свој програм “Лепоте вокализа”, састављен од композиција Светозара Саше Ковачевића, Мориса Равела, Ливије Јовчић, Јулије Бал, Андре Превина, Мануела де Фаље, Жоржа Бизеа, и Сергеја Рахмањинова.
Култура / Сцена СОЛИСТИ ОПЕРЕ САНКТ ПЕТЕРБУРГА 17. АПРИЛА У БЕОГРАДУ На програму светски оперски хитови
Концерт "Светски оперски хитови" у извођењу чланова театра Опере Санкт Петербурга, биће одржан 17. априла (19:30) на Великој сцени Опере и театра "Мадленианум", најављено је на данашњој конференцији за новинаре у београдском хотелу "Цептер".
Култура / Сцена ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ 12 Прва класа професора Владимира Јевтовића изнедрила ВЕЛИКЕ ТАЛЕНТЕ, слика говори више од хиљаду речи
Иако су многи који су учили под професором Владимиром Јевтовићем постали изузетно познати глумци, легендарна дванаесторка из прве класе овог професора из 1984. године сматра се најуспешнијом генерацијом која је дипломирала на Факултету драмских уметности у Београду.
PhotoVideo
Култура / Сцена ПОЗОРИШТАНЦЕ ПУЖ ПРОСЛАВИЛО 47 ГОДИНА Овације за Бранка, бомбоне за мале гледаоце (ВИДЕО)
Уз обновљену представу "Успавана лепотица", вечерас је у Позориштанцу Пуж пуна сала малишана овацијама поздравила глумце на челу са Бранком Милићевићем Коцкицом.
Култура / Сцена „ТАРТИФ” ПРЕМИЈЕРНО ВЕЧЕРАС У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У СУБОТИЦИ Исмевање оног мрачног и страшног
За директора Драме на мађарском Народног позоришта/ Казалишта/ Непсинхаз Суботица Валентина Венцела нема сумње да је комично, комедија, данас једина алтернатива преживљавања.
Култура / Сцена ПОЗНАТ ЖИРИ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА Дејан Средојевић председник
Познат је жири 69. Стеријиног позорја.
Култура / Сцена СТЕРИЈИНА КОМЕДИЈА ПОСЛЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ПОНОВО НА СЦЕНИ НАЈСТАРИЈЕГ СРПСКОГ ТЕАТРА „Покондирена тиква” или мали људи у свету великих лажи
Почетак априла у Српском народном позоришту обележио је и почетак рада на новом драмском комаду – у питању је Стеријина комедија „Покондирена тиква“, који ће режирати Јуш Зидар.
Култура / Сцена ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ЗА НОВУ ПРЕДСТАВУ У ЗРЕЊАНИНСКОМ ПОЗОРИШТУ „Ефекат” режира Нешковић
Драмска сцена Народног позоришта „Тоша Јовановић” у Зрењанину започела је пробе нове представе „Ефекат“ ауторке Луси Пребл, у режији Ђорђа Нешовића.
Култура / Сцена ЗАВРШЕН СТУДЕНТСКИ ФЕСТИВАЛ У ЂАКОВУ Награда публике глумцима АУНС
На недавно завршеном 16. међународном фестивалу позоришних академија „Диониз“ у Ђакову, студенти Департмана драмских уметности Академије уметности у Новом Саду освојили главну награду фестивала – Награду публике.
Култура / Сцена „СВЕТ МОГУЋНОСТИ” ХАРИСА ПАШОВИЋА У СНП-У Антички идеали са инвалидитетом
Са великим нестрпљењем, па чак и забринутошћу, ишао сам на премијеру представе „Свет могућности“ Хариса Пашовића, крајем прошле недеље у Српском народном позоришту. „Мефиста“ по роману Клауса Мана, Пашовића и СНП-а, сматрам за један од најпретенциознијих и најнеуспешнијих позоришних пројеката 2022., а сада је тема била још жешћа – живот особа са инвалидитетом и сметњама у развоју. 
Култура / Сцена ИГОРОВИ ДАНИ У СНП-У ОД 25. ДО 29. АПРИЛА Четири представе за четири дана
Редитељ Игор Вук Торбица оставио је неизбрисив траг на позоришним сценама широм региона. Својим представама је постављао стандарде не само у позоришној уметности, већ је  градио снажне мостове међу људима, отварајући питања и дијалоге о суштинским темама које нас повезују.
Култура / Сцена ЗА ИВАНА БОСИЉЧИЋА ДИРЉИВО ШТО ЈЕ ПРВИ ПУТ ПОДЕЛИО СЦЕНУ СА СУПРУГОМ: Театар је исцељујући, у њему можете да се исплачете
Глумац Иван Босиљчић изјавио је да му је било дирљиво што је недавно први пут поделио сцену са супругом певачицом Јеленом Томашевић, да његово "Наше вече", као и театар сам, може бити исцељујуће, и да су "Јорговани" успешни зато што су озбиљан ауторски филм.
Култура / Сцена ПРЕДСТАВА „ИЗУЗЕТИ” ПРЕМИЈЕРНО У СОМБОРСКОМ ПОЗОРИШТУ Нестале бебе траже одговор деценијама
Представа „Изузети“, рађена према тексту Ђорђа Петровића, у режији Мие Кнежевић, биће премијерно изведена вечерас у 20 часова на малој сцени „Студио 99“ Народног позоришта у Сомбору.
Photo
Култура / Сцена ПРЕМИЈЕРА У СНП: Могућности живота са инвалидитетом
- Оно што смо се сложили је да ми јако подржавамо активизам кад су у питању особе с посебним потребама и тешкоћама у развоју, али ми смо желели да... Није наш превасходни циљ био активизам, него да разумемо тај свет, да покушама да разумемо природу тог света, тог феномена, да идемо мало иза тога - рекао је редитељ Харис Пашовић о представи "Свет могућности" која се бави животом особа са инвалидитетом, првенствено аутизмом и церебралном парализом. Представа ће, као резултат међународног пројекта, бити премијерно изведена у суботу, 6. априла, у Српском народном позоришту.
Култура / Сцена АНА ТАСИЋ, СЕЛЕКТОРКА СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА: Друштво наопаких вредности
Позоришна критичарка и театролошкиња Ана Тасић прошле недеље саопштила је свој избор за програм предстојећег Стеријиног позорја.
Култура / Сцена ГЛУМИЦА САЊА РИСТИЋ КРАЈНОВ пред премијеру представе „СВЕТ МОГУЋНОСТИ”: „Суочавање са собом је болно, али неопходно”
Глумица Српског народног позоришта Сања Ристић Крајнов једна је од најангажованијих уметника у овом ансамблу.
Photo
Култура / Сцена ДАН СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА ПОСВЕЋЕН ДОМАЋОЈ ДРАМИ: Нина Плавањац у центру пажње
- Изолација вас тера да успоставите комуникацију са светом око себе. Овај драмски текст је настао зато што се ја тако често осећам и мислим да у томе уопште нисам усамљена - речи су којима је Нина Плавањац почела свој говор када јој је данас уручена Стеријина награда конкурса за најбољи домаћи драмски текст, на Дан Стеријиног позорја.
Култура / Сцена НОВА ПРЕДСТАВА У ЗРЕЊАНИНСКОМ ПОЗОРИШТУ Телефон мртвог човека
Драмска сцена Народног позоришта “Тоша Јовановић” у Зрењанину  богатија је за нову представу “Телефон мртвог човека”,  рађеној према савременом америчком комаду Саре Рул, у режији Растислава Ћопића, која је премијерно изведена 21. марта на сцени овог театра. 
Култура / Сцена ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДВА ВЕКА ОД РОЂЕЊА БРАНКА РАДИЧЕВИЋА Велика свечаност у СНП-у
Свечаност поводом обележавања 200 година од рођења великог српског песника Бранка Радичевића у склопу програма „Пролећних Бранкових дана 2024“, одржаће се данас у 18.45 часова на сцени Пера Добриновић у Српском народном позоришту.
Култура / Сцена ПОРУКА ЈУНА ФОСЕА ЗА СВЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА
За Светски дан позоришта, 27. март, ове године објављена је порука норвешког нобеловца Јуна Фосеа.
EUR/RSD 117.1420
Најновије вести