Биковић: Осећам се прочишћено на позоришној сцени

БЕОГРАД: Прослављени глумац и продуцент Милош Биковић, са веома успешном каријером у Русији, током априла се вратио Србији новом улогом у матичном Београдском драмском позоришту, у комаду "Баал" Бертолта Брехта, а специјално за Тањуг каже се осећа проћишћено на позоришној сцени јер се у театру бави искључиво уметношћу.
bikovic
Фото: Youtube Printscreen

Биковић након повратка на сцену БДП-а, истиче како нема осећај да је одлазио са ње, јер је годинама уназад присутан у хит представи "Кад су цветале тикве".

"Мој посао често подразумева да се бавим стварима попут сликања за промоцију филма или серије, поставке објава на Инстаграму, кампање, интервјуи, рекламе на друштвеним мрежама... Тада уметност није увек у првом плану. Зато ми прија рад на представи ''Баал'' јер се у театру бавим искључиво уметношћу" казао је Биковић.

Драму "Баал" екипа представе на челу са награђиваним словеначим редитељем Диегом де Бреом је стварала као 5. верзију исте драме Брехта, који је у раздобљу од 37 година писао као своје комплексно дело.

Сама представа донекле делује као да је састављена из 5 драма истог писца, које се спајају у јединствену целину.

"Нисам имао утисак као да играм у пет драма ођедном, већ смо ми вадили елементе и предлошке као индикације које нам је редитељ давао да бисмо их уклопили у једну ауторску идеју", приближио је Биковић сам процес рада.

Популарни глумац је прележао вирус цовид 19 и каже да је након тога био доста уморан

"Сада је све у реду и спреман сам за нове подухвате" казао је Биковић.

Биковићев матични театар БДП показао је завидан помак за веома кратко време са новим управником Југом Радивојевићем, који је довео многе регионалне редитеље да стварају у "Театру на Крсту", попут Ленке Удовички, Томија Јанежич, Диего де Бреа, Ивице Буљан, Себастијана Хорват...

"Радује ме што је БДП ођедном отворено ка регионалној сарадњи и што смо у прилици да стварамо са колегама са простора бивше СФРЈ. Важно је да постоји та комуникација међу бившим републикама, да се обнове те везе које су некада биле изгубљене. Волео бих да БДП постане значајно позориште у Европи, а не само у региону", рекао је он.

Осим тога Биковић је ушао у велики подухват - партнерство са италијанском кућом "Иерволино Студио" са којом ради на производњи кратких анимираних филмова.

"Током пандемије заправо сам се највише бавио развојем италијанског студија за анимацију ''Иерволино''. Тада сам заиста имао највише посла у на нашим канцеларијама у Београду и Новом Саду", нагласио је Биковић, и подсетио да је Џони Деп дао глас главном цртаном јунаку - птичици Џонију Пафу у серијалу "Пафинс" .

Биковић је веома задовољан како напредује развој те продукције јер је до сада продуцирано 36 епизода анимираног серијала.

"Наставак тог посла следи. Потребно је да обучимо нове кадрове у скорије време, да би комплетна продукција тих филмова могла да се одиграва у Србији" наговестио је будуће планове те велике копродукције.

Од нових филмова Биковића чека наставак снимање ратне драме "Кошаре" у режији Балша Ðоге.

Такође, у Биковићевом календару је и филмски пројекат "Буди бог с нама", биографија о Бошку Токину (1894-1953), пиониру филмске критике, аутору, писцу, кога ће тумачити Биковић, у режији Слободана Шијана, а уз њега играју Слобода Мићаловић, Небојша Дугалић, Виктор Савић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести