Битефове радионице за најмлађе: Свет пре људи

БЕОГРАД: Битеф фестивал организује 15. септембра од 12 до 14 часова на Цветном тргу радионице за најмлађе, који ће моћи да искусе како је то изгледао свет пре људи. 
bitef
Фото: Ilustracija (festival.bitef.rs)

Која је била храна диносауруса која им је давала снагу, као и са чим се свакодневно сусретао праисторијски човек, најмлађи Београђани ће заједно са својим родитељима сазнати на јединственим радионицама које су припремили Битеф и Макси.

Током два сата забавног програма малишани ће од кувара Ненада Вељковића чути о исхрани диносауруса, на радионици “Папирологије” научиће како да направе маске мајмуна, уз помоћ сарадника Центра за музеологију и херитологију Филозофског факултета откриће како је живео праисторијски човек, док ће све време уметници исцртавати лица малишана омиљеним мотивима из праисторије.   

Догађај “Свет пре људи” обележиће први викенд овогодишњег 52. Битефа, а овом активношћу и најмлађи суграђани моћи ће да буду део једног правог битефовског искуства, истичу организатори. 

Другу годину за редом Битеф се уз подршку Макси супермаркета потрудио да једна од најзанимљивијих фестивалских активности буде у знаку најмлађих, јер љубав према култури и уметности треба неговати и подржавати од малих ногу. 

Под слоганом “Свет без људи”, Битеф фестивал биће одржан од 13. до 22. септембра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести