Фестивал победника фестивала: „Зрењанин“ најуспешнија представа

БЕОГРАД: Представа “Зрењанин” Народног позоришта “Тоша Јовановић” из Зрењанина проглашена је за најбољу на XI позоришним свечаностима „Фестивал победника фестивала", одржаним од 15. до 20. октобра  у Центру за културу и образовање Раковица (Београд), а награђен је и редитељ представе Борис Лијешевић.
predstava plakat
Фото: Ilustracija

Стручни жири, у саставу Љиљана Стјепановић, драмска уметница, Јелена Богавац, позоришна редитељка, и Тања Петернек, новинарка и драматуршкиња, једногласно је донео одлуку да се награда за најбољу представу  додели  представи „Зрењанин" Игора Штикса, Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина. Жири је истакао да ово признање додељује „за колективну и доследну игру и јединство ансамбла у спровођењу редитељске идеје, за постизање максималног степена емпатије који садржај представе провоцира у социјално политичком кључу ишчитавања савремене стварности”.

Једногласна је била и одлука жирија да се награди  Борис Лијешевић јер је „континуирано и доследно спровео редитељску идеју на свим нивоима драмског деловања, а маштовитим и аутентичним решењима и аутономним уметничким приступом осветлио и заокружио идеју текста с посебним акцентом на савремену тематику проблема нашег постојања”.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести